Tapijt

Betere binnenluchtkwaliteit, gezonder binnenklimaat

TAPIJT

Tapijt biedt ook tal van voordelen, en niet in het minste een algemeen onderkend voordeel: in ruimtes waar tapijt ligt, is er een betere luchtkwaliteit. Allergie voor tapijt bestaat niet. Onderzoek heeft immers onomstotelijk uitgewezen dat er geen enkel oorzakelijk verband bestaat tussen allergieën en tapijt.

Tapijt straalt warmte en sfeer uit, en is beschikbaar in vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren zodat u goed kunt combineren met de rest van uw interieur.

Tapijt, voordelen op een rijtje:

Betere binnenluchtkwaliteit, gezonder binnenklimaat

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zorgt zachte vloerbedekking voor een zuiverdere lucht dan een harde vloer. Uit onderzoek is gebleken dat er 50% minder fijne stofdeeltjes rondzweven in ruimtes met zachte vloerbedekking, dan in ruimtes met een harde vloer. Bij harde vloeren blijven fijne stofdeeltjes opdwarrelen bij elke beweging en luchtstroom, terwijl zachte vloerbedekking in staat is om deze fijne deeltjes uit de lucht te filteren en vast te houden. (Bron: onderzoek uitgevoerd door de Duitse Allergie- en Astmabond in opdracht van het onafhankelijke testinstituut GUI.)

Geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de TV, de radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.

Warmte-isolerend en energiebesparend

Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer wordt dit allemaal heel comfortabel, omdat tapijt warmte isoleert. Tapijt in combinatie met ondertapijt, zorgt voor een nóg betere isolatie van de warmte. Als gevolg hiervan kan de thermostaat een stukje lager en kunt u hiermee energie besparen (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%).

Veilig

Tapijt vermindert het risico van uitglijden ten opzichte van een gladde vloer. Mocht u toch vallen dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zachter en meer verend is. Ook een gladde trap wordt veiliger door het met tapijt te bekleden.

Onderhoudsvriendelijk

Een goed en regelmatig onderhoud geeft je tapijt jarenlang plezier. Tapijt is onderhoudsvriendelijk en krijgt tegenwoordig vaak in de fabriek al een vuil- en vlekwerende finish afhankelijk van de gekozen kwaliteit. Vuildeeltjes krijgen minder kans om zich vast te hechten aan het tapijt. Een regelmatige stofzuigbeurt zorgt ervoor dat het tapijt rein en mooi blijft.

Plaatsing

Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap plaatsen wij uw tapijt met de nodige zorg. Van voorbereiding van uw ondervloer tot volledige afwerking. De plaatsingswijze is afhankelijk van het materiaal van de rug van het gekozen tapijt. Heeft het tapijt een rug van vilt dan behoren verlijmen, met zelfklevende tape of losse plaatsing tot de mogelijkheden.

Bestaat de rug uit jute dan verlijmen we het tapijt of spannen we het op. Het los plaatsen heeft als grote voordeel dat het tapijt makkelijk verwijderbaar is. Opspannen bestaat erin dat het tapijt op een veerkrachtig ondertapijt wordt gelegd en opgespannen wordt tussen spanlatten die tegen de muur worden bevestigd. De vloer voelt op deze manier zachter aan en is bestendiger tegen slijtage dankzij het ondertapijt en kan makkelijk verwijderd worden.

GF Total Flooring

Hallebaan 195
2980 Malle, België

Hugo: +32 (0) 486 51 32 74
Pieter: +32 (0) 474 83 55 84

M: info@gftotalflooring.be