Egaliseren

Betere binnenluchtkwaliteit, gezonder binnenklimaat

Egaliseren

Welke vloer je ook gaat leggen,  de allereerste voorwaarde die voldaan moet zijn, is dat de ondergrond perfect egaal en glad is. Een egale ondergrond  is  van crucial  belang voor een correcte plaatsing en een lange levensduur van de vloer.

De egalisatie van vloeren geschiedt met al dan niet gebruiksklare producten die bestemd zijn om een ondervloer of andere ondergrond geschikt te maken voor een vloerbedekking, zoals lvt, vinyl en tapijt . De voornaamste rol van het egaliseren van vloeren is de correctie van oppervlaktegebreken van de ondervloer, de verbetering van de gladheid, en het verzekeren van een stevig, gezond en stofvrij oppervlak voor de plaatsing van de bedekking.

Een goede ondergrond is dus uitermate belangrijk. Het resultaat staat of valt met de egalisatie van de vloer. In theorie is dit niet zo moeilijk. In de praktijk merken we dat Doe Het Zelvers bij het egaliseren van vloeren soms volledig de mist in gaan. U kan bij GF  Totalflooring van onze egalisatie diensten gebruik maken, ook als U zelf de vloer wenst te plaatsen.   De egalisatie is doorgaans beloopbaar na 5 uur. Na 48 uur is deze uitgedroogd en kan de vloer geplaatst worden. Deze tijden zijn afhankelijk van de omgevingsomstandigheden zoals temperatuur, luchtvochtigheid,…

GF Total Flooring

Hallebaan 195
2980 Malle, België

Hugo: +32 (0) 486 51 32 74
Pieter: +32 (0) 474 83 55 84

M: info@gftotalflooring.be